JMK-ralli 2018 rettikartta

Pdf-reittikartta ja Ek aikataulu, avautuvat tästä n. 1-2 viikkoa ennen kilpailua!

JMK-ralli 3.3.2018

JMK-ralli ajetaan 3.3.2018 Jämsän alueella.

Kilpailu on F-Rallisarjan toinen osakilpailu , sekä alueen 4 mestaruus osakilpailu.

– SLADI-sarja ajaa omista mestaruuspisteistään JMK-rallissa
Aircooled.fi VW rallisarjan osakilpailu 

 JMK-Ralli on todellinen lumiteiden Gran Prix, joka tarjoaa haastetta kilpailijolle sekä  katsojille. Reitin pituus on yhteensä 197 km, joista noin 65 km ek:ta. 

Tarjoamme vain maailman parhaimmiksi ”rankattuja” erikoiskokeita teille. Muun muassa kansainvälinen autoliitto FIA on julkaissut listan, jossa yksi nyt ajettavista erikoiskokeista komeilee sijalla nro 1.

 Reitin luonteesta kertoo jotain, että mm. Sebastian Ogierin auton data Jämsän ralliränneistä muutaman vuoden takaa on eräältä nyt suoritettavalta erikoiskokeelta seuraavanlainen:

” Polo WRC:n kaikki neljä pyörää olivat 33 kilometrin taipaleella  yhteensä 77 kertaa ilmassa. Auton ”nettolentoaika” oli täten 30,4 sekuntia. Yli kolme prosenttia ajoajasta vietettiin ilmojen teillä.  Keskimäärin auto eteni maata pitkin kerrallaan vain 428 metriä ja 70 senttiä!

3.3.2018  EI KATSJOJIENKAAN TARVITSE MIETTIÄ,
MISSÄ VIETTÄÄ VAUHDIKAS JA NÄYTTÄVÄ RALLI PÄIVÄ!!

Täkeää infoa kilpailijoille

Kilpailun säännöt ovat julkaistu  KITI:ssä.

Kilpailukeskus

Uutena kilpailukeskuksena on Paunun uusi koulu ja HuoltoParkkina toimii  Paunun urheilupuiston alue, jotka sijaitsevat vierekkäin aivan Jämsän keskustan tuntumassa. 

Kilpailukeskuksessa toimii Ralliravintola koko päivän. 

Leustun rallimuseo esittäytyy myös kilpailukeskuksessa.

Kilpailijat käyvät kaksi kertaa päivän aikana huollossa, yksi lyhyt huolto ja pidempi kokoomatauko, joten nähtävää riitttää yleisolle koko päiväksi. Yleisöllä on vapaa pääsy Paunun alueen HuoltoParkkiin ja kilapailukeskukseen

Kilpailun MAALI on myös Paunun Huoltoparkissa, jonne ensimmmäiset kilpailijat saapuvat suihkuttamaan kuohujuomia klo 17.00 aikoihin

TERVETULOA SEURAAMAAN JMK-RALLIA !! 

 

Rallipitäjä

Jämsää ei turhaan ole tituleerattu autourheilun esinäyttämöksi. Piirretäänhän MM-rallimme karttaan Jämsän ympäristöön paksulla tussilla teitä. OUNINPOHJA on eräs avainsanoista silloin. Se on koko MM-sarjan kuuluisimpia erikoiskokeita. WRC kuljettajien painajainen, jossa jyvät karsitaan akanoista. Ouninpohja on haasteellisin erikoiskoe ajaa. Siellä mennään nypyltä nypylle ja tie kääntyilee niin, että WRC kuljettajat kuvittelevat näkevänsä omat takavalonsa aika ajoin.  Kuuluisimpia hyppyjä ovat KELTAISEN TALON HYPPY ja TOMMI MÄKISEN HYPPYRI Salinmäessä. Lisäksi KAKARISTON RISTEYS lienee MM-sarjan tunnetuin yksittäinen takaviistoristeys, jossa on tuhansittain väkeä. Lisäksi seutukunnalta löytyy yli sata kilometriä muuta tiestöä , joka täyttää WRC kriteerit. Tästä syystä mm. WRC tallit testaavat ahkerasti Jämsän ympäristössä autojaan 

Himos, Päijänne sekä monipuolinen luonto ja persoonalliset maaseutukohteet kutsuvat viihtymään Jämsään. Seudun matkailuyritykset tarjoavat monipuolisia ohjelmapalveluja koiravaljakkoajosta värikuula-ammuntaan. Himos on yksi Suomen suosituimmista matkailukeskuksista ja vahvasti kiinni tämän päivän ja tulevaisuuden palvelujen kehittämisessä.

Himos palvelee matkailijoita ympärivuotisesti. Talvisesongin päättyessä katseet kääntyvät Himoksen lukuisiin kesätapahtumiin ja luontomatkailuun. Himoksen kesän festareista suosituimmat ovat Juhannus,Iskelmä ja Jysäri -Festivaalit.

Täysimittainen golfkenttä, Wanhan Witosen melontareitti, kalaisat vedet ja upea luonto varmistavat leppoisan loman lähellä palveluja ja monipuolisia harrastuksia.

Jämsän seutu on tunnettu vahvasta käsityöperinteestään. Huopatehtaiden myymälöistä löytyy aitoja huopikkaita. Kulttuurielämyksiä tarjoavat korkeatasoiset näyttelyt, konsertit, harrastajateatterien näytökset sekä erikoismuseot.

Jämsän kaupunki toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi rallipitäjäämme.

 

Viralliset rallibileet

Himos Areenalla 3.3.2018!
Rallibileisiin voi ostaa lipun ennakkoon www.himosareena.fi tai tullessa Himos Centteriltä tai Himos Areenan ovelta.
Himos Areenan ovet avataan klo 22, show time noin klo 23.30.
Lippu rallibileisiin 16 €.

Ota yhteyttä

AUK Jämsän Äijät ry

Kerhotilat
Sepänkuja 2

42100 Jämsä
auk.jamsanaijat@www.aukjamsanaijat.fi
(karttasijainti alla)

Puheenjohtaja

Veli-Matti Haljala
Harhalantie 41
42100 Jämsä
p. 040 523 8520
wauhti-wellu@hotmail.com

Sihteeri

Johtokunnan jäsen

Jussi Altti
p. 0400 418 739

Johtokunnan jäsen

Mika Lampinen
p. 045 245 2286

Johtokunnan jäsen

Pekka Altti
p. 040 767 2683

Johtokunnan jäsen

Juha Pummila
p. 045 888 6855

Johtokunnan jäsen

Ari Järvinen
p. 0400 640 545

Johtokunnan jäsen

Risto Tuominen
p. 0400 607 905